Het belang van de binnenluchtkwaliteit

Zoals een auto benzine nodig heeft om te functioneren, is zuurstof dé brandstof van ons lichaam. Vandaag de dag brengen mensen echter veel tijd binnenshuis door, waardoor een goede binnenluchtkwaliteit op kantoor of thuis van het grootste belang is geworden. Toch is het niet altijd even evident om dat te realiseren. We willen namelijk geen energie verspillen, waardoor luchtdicht bouwen en goed isoleren een absolute must worden. Daarbij mogen we goede ventilatie echter niet uit het oog verliezen, om zowel de binnenluchtkwaliteit als het zuurstofgehalte van de lucht op peil te houden. Ook moeten we ervoor zorgen dat stof zo veel mogelijk uit onze binnenlucht wordt gefilterd, om onaangename kwaaltjes te voorkomen. Wanneer u een hoge binnenluchtkwaliteit wilt bekomen moet u dus met veel verschillende elementen rekening houden; iets waarbij Air Service Center u perfect kan helpen.

Mechanische ventilatie versus natuurlijke ventilatie

De hedendaagse wetgeving rond de E-peilen zet duurzaam bouwen en wonen nog extra in de kijker. Door goede isolatie wordt echter ook een prima ventilatie onmisbaar, zodat er voldoende zuurstof in uw woning kan circuleren. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om uw woning te ventileren. Zo kunt u kiezen voor natuurlijke ventilatie, waarbij zowel de luchtaanvoer als de luchtafvoer met natuurlijke luchtstromen werken. Omdat natuurlijke ventilatie echter niet altijd een optie is, bijvoorbeeld door geluidshinder van buitenaf of door stof dat van buiten naar binnen wordt meegevoerd, biedt Air Service Center u ook mechanische ventilatie.

Een goede ventilatie zorgt niet alleen voor een prima binnenluchtkwaliteit, maar houdt ook het zuurstofgehalte op peil.

Daarbij gebeuren zowel de aanvoer als de afvoer van de lucht mechanisch én is er een stoffilter, zodat u een optimale binnenluchtkwaliteit krijgt. Bovendien is er bij mechanische ventilatie geen sprake meer van energieverspilling, dankzij het warmterecuperatiesysteem. Met deze warmterecuperatie bespaart u niet enkel op energiekosten van uw stookolie, aardgas of elektriciteit, maar verhoogt u ook uw comfort omdat de verse binnengevoerde buitenlucht opgewarmd en gefilterd is. Uiteraard staan wij u graag bij in uw keuze van ventilatiesysteem.

 

De sleutel tot een goede binnenluchtkwaliteit

De grootste problemen met de binnenluchtkwaliteit zijn een te droge lucht in de wintermaanden, of een te grote luchtvochtigheid in natte ruimtes zoals onder andere de badkamer. Wanneer de lucht te droog is, kunt u te maken krijgen met allerlei kwaaltjes zoals hoofdpijn of geïrriteerde luchtwegen. Ook allergieën verergeren vaak door een stoffige binnenlucht in uw woning. Is de lucht in uw woning echter te vochtig, dan krijgen schimmels vrij spel en zal ook de huisstofmijt zich in zijn nopjes voelen. Daarom biedt Air Service Center u de totale oplossing om een hoge binnenluchtkwaliteit te creëren in uw woning of kantoor. Zo kunt u met ons systeem van luchtverwarming de lucht bevochtigen in de winter, en ontvochtigen in de natte ruimtes dankzij het ventilatiesysteem. Bovendien kunt u door het filteren van uw binnenlucht allergieklachten sterk verminderen.

Om een ideaal wooncomfort te bekomen, moeten we dus streven naar een perfecte balans tussen de isolatie en ventilatie in een woning. Air Service Center biedt u hét systeem bij uitstek om zo'n perfecte balans te verkrijgen, namelijk luchtverwarming.

Luchtverwarming is de oplossing

Om een ideaal wooncomfort te bekomen, moeten we dus streven naar een perfecte balans tussen de isolatie en ventilatie in een woning. Air Service Center biedt u hét systeem bij uitstek om zo'n perfecte balans te verkrijgen, namelijk luchtverwarming. Met luchtverwarming gaat u de lucht in uw woning verwarmen, ventileren én filteren. Zo wordt de binnenlucht tot minimaal 95% gefilterd, waardoor de binnenluchtkwaliteit van uw woning aanzienlijk zal stijgen. Daarbovenop heeft u ook de mogelijkheid om uw luchtverwarming uit te breiden met airconditioning, een elektronische stoffilter (die stof, pollen, bacteriën en huisstofmijt tot 99% wegfiltert) of een bevochtigingssyteem.

Dankzij het filtersysteem van luchtverwarming dat pollen, bacteriën en huisstofmijt geen kans geeft, kunnen heel wat problemen vermeden worden, gaande van schimmelvormingen tot gezondheidsproblemen bij de bewoners. Wilt ook u graag een hoge binnenluchtkwaliteit in uw woning? Neem dan meteen contact op met Air Service Center voor een vrijblijvend advies.
Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be