Energiezuinige luchtverwarming

Energie halen uit de nabije omgeving en zo uw woning energiezuinig verwarmen? Dat doet u met een lucht-lucht warmtepomp. U belast het milieu minder, verbruikt minder energie om uw huis warm te houden en kiest voor een duurzame oplossing. Wat houdt energiezuinig verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp nog zoal in?

Verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp

Is uw woning al goed geïsoleerd? Ga die dan energiezuinig verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp. Dit toestel gaat namelijk warmte aan de buitenlucht onttrekken en opnieuw afgeven binnenshuis via de lucht. Een lucht-lucht warmtepomp is met andere woorden de ideale keuze voor zij die hun woning milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen willen! Ruimtes als de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer worden via dit directe systeem zonder tussenstappen heel snel opgewarmd. Men geniet bovendien overal in de kamer van een aangename temperatuur, omdat de lucht-lucht warmtepomp de warmte gelijkmatig verspreid.

Verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp.
U kan de verwarmingscyclus trouwens ook altijd omkeren waarbij u de lucht-lucht warmtepomp gebruikt om de kamer(s) koel te houden. Maar deze pomp doet nog meer dan enkel verwarmen en koelen… De lucht binnenshuis wordt namelijk ook meteen gezuiverd met een lucht-lucht warmtepomp, dankzij de ingebouwde filter die de lucht tot 95% filtert. En wanneer u een elektrostatische filter laat inbouwen in de pomp, dan wordt de lucht zelfs tot 99% gezuiverd en heeft u geen last meer van pollen of bacteriën in huis.
Energiezuinige luchtverwarming met lucht-lucht warmtepomp.

Energiezuinige luchtverwarming met lucht-lucht warmtepomp

Waarom spreken we van energiezuinig verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp? Ten eerste omdat een warmtepomp warmte uit natuurlijke bronnen als water, lucht of grond haalt. Een lucht-lucht warmtepomp gebruikt, zoals de naam doet vermoeden, lucht om te verwarmen. Om de warmte uit de lucht te onttrekken en terug af te geven, heeft de pomp energie nodig. Een lucht-lucht warmtepomp levert drie- tot vierdubbel zoveel energie (of zelfs meer), dan dat ze zelf nodig heeft. Neem bijvoorbeeld een warmtepomp met COP 4: voor 1 kWh stroom levert de warmtepomp 4 kWh warmte in de plaats!

Wanneer men dat vergelijkt met bijvoorbeeld een klassieke verwarmingsketel, ligt het energieverbruik van zo’n ketel veel hoger. Met een lucht-lucht warmtepomp haalt u dus een betrouwbaar, energiebesparend alternatief in huis voor verwarming op stookolie of aardgas. U gaat uw woning dus werkelijk energiezuinig verwarmen.

Milieuvriendelijk en energiezuinig verwarmen

Met een lucht-lucht warmtepomp geniet u niet enkel van energiezuinige luchtverwarming in huis, maar mag u ook rekenen op een mooi design. Deze pomp is dus zowel interessant vanuit praktisch als esthetisch oogpunt! Doordat de lucht-lucht warmtepomp energie uit de natuur haalt, verdient u uw investering in energiezuinig verwarmen bovendien dubbel en dik terug op termijn! Wenst u graag meer info over energiezuinig verwarmen met een lucht-lucht warmtepomp? Geef ons dan een seintje en we helpen u met plezier verder.

Met een lucht-lucht warmtepomp geniet u niet enkel van energiezuinige luchtverwarming in huis, maar mag u ook rekenen op een mooi design.
Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be