Koelen en verwarmen in één

In de zomer willen we binnenshuis kunnen ontsnappen aan de warmte, terwijl we in de winter graag een knusse, warme temperatuur willen behouden. Daarvoor kunt u gebruik maken van een airco én een verwarming, twee aparte toestellen dus. Maar zou het niet makkelijker zijn wanneer u kunt koelen en verwarmen met slechts één enkel systeem? Een systeem dat bovendien ook nog zorgt voor voldoende ventilatie? Air Service Center biedt u hiervoor de perfecte oplossing, in de vorm van luchtverwarming.

Verwarming met warmtepomp, op aardgas of stookolie

Air Service Center biedt u verschillende manieren om te kunnen koelen en verwarmen in één. Een eerste optie hierbij is luchtverwarming met een warmtepomp. Naast verwarmen kunt u met een warmtepomp namelijk ook koelen. Bovendien is een warmtepomp energiezuinig, omdat zij warmte haalt uit natuurlijke elementen zoals water, lucht en de bodem. Naast luchtverwarming met een warmtepomp kunt u ook kiezen voor een luchtverwarming op aardgas of stookolie, die wordt uitgebreid met free cooling. Free cooling houdt in dat er met een kleppensysteem koele lucht van buiten naar binnen wordt gehaald. Door een constante ventilatie van deze koelere lucht zal uw binnentemperatuur een stuk comfortabeler worden. Volstaat free cooling echter niet om uw woning koel te houden, bijvoorbeeld bij een gebouw met veel glaspartijen, dan kunt u ook kiezen voor luchtverwarming in combinatie met een aircosysteem. Dat aircosysteem kunt u onmiddellijk installeren of op een later tijdstip nog toevoegen.

 

De voordelen van een gecombineerd systeem

Het gecombineerd systeem van Air Service Center heeft vele voordelen te bieden. Zo hoeft u geen grote, zichtbare toestellen te plaatsen in uw woning. Het leidingsysteem kan namelijk makkelijk weggewerkt worden in de kelder, kruipkelder, volle grond of in de chape.

Met luchtverwarming kan je koelen en verwarmen.

Op die manier zijn enkel esthetische roosters zichtbaar die zorgen voor koeling en verwarming met filtering. Deze roosters zijn beschikbaar in verschillende soorten en kleuren, zodat u steeds het perfecte design kan vinden voor uw woning. Voorts is een gecombineerd systeem van airco en verwarming veel besparender dan een aantal aparte toestellen. Zoals hierboven reeds werd vermeld maakt een gecombineerd systeem namelijk gebruik van dezelfde leidingen, terwijl er bij aparte toestellen meerdere leidingsystemen nodig zijn. Een derde belangrijk voordeel is het gebruiksgemak van een gecombineerd systeem. Zo kunt u alles regelen via één systeem, en is er bovendien ook een overkoepelende controle over de aparte functies. Wanneer u bijvoorbeeld beschikt over een aparte airco en verwarming kan het gebeuren dat de ketel stookt om een bepaalde temperatuur te behalen, terwijl de airco blijft koelen. Zoiets is niet mogelijk bij een gecombineerd systeem: u vraagt gewoon de gewenste temperatuur en het systeem bepaalt zelf of hij daarvoor moet verwarmen of koelen, en zal daarbij te allen tijde zorgen voor een optimale ventilatie.

 

Kiezen voor luchtverwarming van Air Service Center

Wie kiest voor een gecombineerd systeem van Air Service Center, kiest dus voor een makkelijke én energiezuinige oplossing om te kunnen koelen en verwarmen in één. Bovendien is luchtverwarming mooi te integreren in uw woning en hoeft u dus geen duidelijk zichtbare toestellen te plaatsen. Naast luchtverwarming met een warmtepomp heeft u ook de keuze tussen een installatie op aardgas of stookolie. Lijkt zo'n systeem dat airco en verwarming perfect combineert u wel interessant? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Air Service Center!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be