Luchtverwarming via een hybride systeem

Op een aangename en gebruiksvriendelijke manier uw gebouw verwarmen… Dat is perfect mogelijk met luchtverwarming van Air Service Center! Wij bieden u de keuze aan tussen verschillende systemen, waaronder luchtverwarming met een warmtepomp. Dit systeem levert meerdere voordelen op, maar toch blijft er ook een nadeel: des te lager de buitentemperatuur, des te lager het vermogen en het rendement van de pomp. Het is immers geen probleem om ook bij een lage temperatuur te verwarmen met een warmtepomp, maar dan moeten we deze wel tot 30% overdimensioneren. Wilt u echter bij elke temperatuur zo voordelig mogelijk blijven verwarmen, dan biedt Air Service Center u luchtverwarming via een hybride systeem.

Hoe werkt luchtverwarming via een hybride systeem?

Indien u luchtverwarming kiest met een warmtepomp, gaat deze de nodige energie uit de buitenlucht halen. Wanneer de buitentemperatuur zich boven 5°C bevindt, levert een warmtepomp dan ook serieuze energiewinsten op. Zakt de temperatuur echter onder 5°C, dan zullen ook het rendement en het vermogen van de warmtepomp verminderen. Om overdimensionering te vermijden plaatst Air Service Center luchtverwarming via een hybride systeem, dat het beste van twee werelden combineert: de groene energie van een warmtepomp en het hoge rendement van een condensatieketel. Wordt het buiten te koud, dan schakelt het systeem automatisch over op de gas- of oliegestookte condensatieketel. Zo wordt uw luchtverwarming steeds aangedreven op de meest rendabele manier. Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat u slechts een kleine warmtepomp nodig heeft. Deze is goedkoper, maar heeft wel een spectaculair rendement.

 

Mogelijkheden van luchtverwarming via een hybride systeem

Dankzij luchtverwarming via een hybride systeem verwarmt u dus altijd op de meest energiezuinige manier, wat u zeker zal merken aan uw energiefactuur. Maar dat is niet de enige troef van dit systeem. De lucht die doorheen uw gebouw circuleert wordt namelijk niet enkel opgewarmd, maar ook gefilterd en tot 95% stofvrij gemaakt. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kan u de luchtverwarming via een hybride systeem uitrusten met een elektronische filter die de lucht zelfs tot 99% filtert.

Hoe werkt luchtverwarming via een hybride systeem?
Daarnaast kan het proces van verwarming ook worden omgekeerd, zodat u in de warme zomermaanden uw gebouw eveneens kan koelen. Wenst u hier meer over te ontdekken, contacteer dan Air Service Center!
Uw gebouw verwarmen is nu eenmaal een noodzaak.

Meer weten over luchtverwarming via een hybride systeem?

Uw gebouw verwarmen is nu eenmaal een noodzaak. Het spreekt dan ook voor zich dat u dit op de best mogelijke manier wil doen. Maak daarom kennis met onze luchtverwarming via een hybride systeem, die de voordelen van een warmtepomp naadloos koppelt aan die van een condensatieketel. Wilt u meer weten over de luchtverwarming van Air Service Center? Of vraagt u zich af wat juist het verschil is tussen een hybride en een bivalent systeem? Neem dan contact op met ons via info@AirService.be of op 016/550.540. Al uw vragen beantwoorden wij met plezier!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be