Soorten warmtepompen

Warmtepompen vormen een uitstekend alternatief voor woningverwarming. Een warmtepomp heeft namelijk geen olie of aardgas nodig, maar haalt zijn energie uit natuurlijke bronnen. Zo kunt u uw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en bespaart u ook energie. Bij Air Service Center heeft u de keuze uit verschillende soorten warmtepompen.

 

Welke warmtepomp kiezen?

Een warmtepomp haalt haar energie uit natuurlijke bronnen, zijnde lucht, water en grond. Daarom kunt u kiezen tussen lucht warmtepompen, water warmtepompen of geothermische warmtepompen. Zoals de naam doet vermoeden halen lucht warmtepompen warmte uit de buitenlucht. Water warmtepompen daarentegen halen de warmte uit bijvoorbeeld het grondwater of een rivier, en een geothermische warmtepomp onttrekt warmte aan de bodem. De warmte die een warmtepomp opwekt kan zowel de lucht als het water van een woning verwarmen. Een lucht - water warmtepomp bijvoorbeeld haalt de warmte uit de lucht en gebruikt deze om water op te warmen. Aan de ene kant zorgt een lucht - water warmtepomp dus voor warm water, maar het is ook een ideale warmtepomp voor woningverwarming.


Op zoek naar de beste warmtepomp

Bent u op zoek naar de ideale warmtepomp voor uw woning, maar weet u niet goed welke warmtepomp te kiezen? Kom dan zeker een keertje langs bij Air Service Center. Als ervaren installateur van warmtepompen volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zo kunnen we, in overleg met de klant, steeds de meest geschikte installatie vinden voor iedere situatie. Indien u een offerte wenst voor een warmtepomp kunt u deze ook vrijblijvend aanvragen. Wilt u uw woning graag verwarmen op een milieuvriendelijke, energiebesparende manier? Neem dan snel contact op met Air Service Center voor meer informatie over warmtepompen!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be