Ventilatiesysteem D

Air Service Center is gespecialiseerd in ventilatiesystemen en ook in luchtverwarming, warmtepompen, airconditioning en condensatieketels. Bovendien staan we bekend voor onze uitstekende service en jarenlange ervaring. Wanneer u op zoek bent naar een geschikt ventilatiesysteem voor uw woning of bureel, bent u bij Air Service Center dus aan het juiste adres. Zo kunt u bij ons terecht voor een ventilatiesysteem type D+. Dit is een mechanisch ventilatiesysteem met warmterecuperatie (ook wel een balansventilatie genoemd), waarbij zowel de aanvoer als de afvoer van lucht mechanisch gebeuren.

Balansventilatie oftwel mechanisch ventilatiesysteem D: voor- en nadelen

Een mogelijk nadeel van een mechanisch ventilatiesysteem D is de meer uitgebreide plaatsing met een groter aantal vaste kanalen. Mits een grondige voorstudie mag dat echter geen probleem vormen. Uiteraard kunnen we u bij Air Service Center steeds helpen indien u daaromtrent vragen zou hebben. Bovendien bestaat het idee dat een mechanisch ventilatiesysteem D veel onderhoud vereist omdat de lucht gefilterd wordt. Dit is echter niet het geval. Natuurlijk moet u op regelmatige tijdstippen de filter reinigen of vervangen maar in vergelijking met alle stof, pollen en bacteriën die anders uw huis binnendringen, is dit slechts een onbeduidende klus. Bij een natuurlijk ventilatiesysteem wordt de lucht immers niet gefilterd en moet u toch ook de ventilatieroosters schoonmaken, omdat deze anders verstopt raken door vuil en insecten. Voordelen van een balansventilatie oftewel een mechanisch ventilatiesysteem type D zijn het feit dat de toegevoerde lucht permanent gefilterd wordt, dat u kan uitbreiden met een krachtigere elektronische filter, en dat u de mogelijkheid heeft om warmteverliezen te compenseren. Dat laatste biedt Air Service Center u aan in de vorm van ventilatiesysteem D+, een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Zo kunt u bij ons terecht voor een ventilatiesysteem type D. Dit is een mechanisch ventilatiesysteem (ook wel een balansventilatie genoemd), waarbij zowel de aanvoer als de afvoer van lucht mechanisch gebeuren.

Ventilatiesysteem D+, balansventilatie met warmteterugwinning.

Ook het ventilatiesysteem type D verbruikt wat energie door de mechanische aan- en afvoer van lucht. Daarnaast ligt de prijs voor een balansventilatie wat hoger. Er is echter een variant op de markt die zowel de hogere prijs als het energieverbruik van een mechanisch ventilatiesysteem D compenseert, namelijk ventilatiesysteem D+. Dit mechanisch ventilatiesysteem wordt uitgerust met een warmtewisselaar die ervoor zorgt dat de warmte uit de gebruikte lucht wordt gehaald en opnieuw wordt afgegeven aan de frissere, verse lucht die wordt aangevoerd. Ondanks de eis uw woning zo luchtdicht mogelijk te bouwen, kunt u er dankzij Air Service Center op rekenen dat uw woning goed geventileerd wordt en bovendien voorzien wordt van een energiezuinige balansventilatie.

 

Documentatie over type D toestellen:

Brink renovent folder

Algemene informatie renovent

Technische gegevens renovent HR large

Technische gegevens renovent HR medium

Brink renovent afmetingen

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be