Waarom ventileren?

Ventileren lijkt misschien onbelangrijk, maar dat is het zeker niet. Vandaag de dag wordt het namelijk steeds belangrijker om geen energie te verspillen en daarom isoleren we onze woningen zo goed mogelijk. Daarbij vergeten we soms het belang van deftig ventileren. Omdat we luchtdicht bouwen is er namelijk binnenshuis geen ventilatie meer en krijgt verse lucht niet de kans om binnen te raken. Die verse lucht is echter wel noodzakelijk om ons te voorzien van zuurstof. Bovendien produceert een gezin dagelijks meer dan tien liter vocht dat zonder ventilatie geen uitweg vindt uit onze woning. Goede ventilatie is dus absoluut noodzakelijk. Zo zal een ventilatiesysteem van Air Service Center u helpen om uw woning goed te ventileren.

Dankzij het ventileren worden bovendien hinderlijke geuren of schadelijke stoffen die in uw woning vrijkomen afgevoerd naar buiten. U ziet het dus: goede ventilatie is wel degelijk belangrijk.

Ventilatie om ons te voorzien van zuurstof

Zoals u wel weet is zuurstof de brandstof van ons lichaam. Bij slechte ventilatie krijgt u te weinig zuurstof en zult u zich sneller moe voelen of uw concentratie verliezen. Daarom is het dus belangrijk om uw woning goed te ventileren. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat er zuurstof wordt aangevoerd en dat deze kan circuleren in huis. Dankzij het ventileren worden bovendien hinderlijke geuren of schadelijke stoffen die in uw woning vrijkomen afgevoerd naar buiten. U ziet het dus: goede ventilatie is wel degelijk belangrijk.

Indien u nog niet beschikt over een deftig ventilatiesysteem in uw woning, hoeft u dus niet te aarzelen om contact op te nemen met Air Service Center. Goede ventilatie is immers onontbeerlijk.

 

Vocht afvoeren door goed te ventileren

Per dag produceert een gezin meer dan tien liter vocht in huis. Dat gebeurt door te koken, te wassen, en zelfs door gewoon te ademen. Idealiter moet al dat vocht opnieuw afgevoerd worden door goed te ventileren, want bij slechte ventilatie kan het leiden tot schimmelvorming. Bijgevolg kan slecht ventileren ook leiden tot gezondheidsproblemen van de bewoners. Om dit type vochtproblemen te vermijden heeft een woning dus nood aan goede ventilatie. Air Service Center staat u dan ook graag bij om het perfecte ventilatiesysteem voor uw woning te vinden.

Hoe ventileren?

Zoals u ziet is ventilatie niet iets om links te laten liggen. Maar wat houdt ventileren via een ventilatiestysteem nu juist in? Ventileren via een ventilatiesysteem betekent dat er een toevoer is van verse buitenlucht in de droge ruimtes (zoals de living, de slaapkamers en het bureau), dat die lucht door de doorstroomruimtes (zoals de hal) wordt gevoerd, en dat vuile, vochtige en reukhoudende lucht via de natte ruimtes vervolgens weer naar buiten wordt afgevoerd. Het openzetten van ramen en deuren is dus vaak niet voldoende om uw woning deftig te ventileren, omdat er geen constante toevoer, doorvoer en afvoer van lucht plaatsvindt. Bovendien is ventilatie op deze manier niet altijd een even praktische oplossing.
Zoals u ziet is ventilatie niet iets om links te laten liggen. Maar wat houdt ventileren via een ventilatiesysteem nu juist in?
Zo worden tocht en warmteverliezen veroorzaakt en komt ook de inbraakveiligheid in het gedrang. Verder kan dusdanig ventileren onaangenaam zijn voor de bewoners. Denk maar aan storende geluiden van buitenaf, zoals verkeerslawaai. Om deftig te ventileren doet u best beroep op een ventilatiesysteem type D van Air Service Center.
Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be