Verventa het perfecte binnenklimaat!

Uiterst efficiënt verwarmen!

Hedendaags dienen moderne woningen uitmuntend geïsoleerd te zijn en verliezen daardoor heel traag warmte. Warmtebronnen zoals verlichting, menselijke bezetting en het zonnetje dat binnen schijnt zijn vaak voldoende om aan de warmtevraag te voldoen.

Zo wenst u misschien enkel warmte in de badkamer of in de studeerkamer. In de woonkamer en open keuken hoeft de verwarming enkel overdag te draaien omdat de kookplaat tijdens het koken voldoende energie afgeven om de kamer warm te houden.

Er is dus nood aan een verwarmingssysteem dat snel kan reageren en perfect kamer per kamer te regelen is. Dat verhindert onaangename oververhitting en u verbruikt niet meer energie dan nodig is.

1 systeem - 3 functies (ventileren, verwarmen en koelen)

Eenvoudig samengevat is Verventa een ventilatiesysteem met warmteterugwinning uitgebreid met een luchtverwarming waarmee men kan verwarmen of koelen. Uniek aan Verventa is dat het systeem toelaat om kamer per kamer de gewenste temperatuur in te stellen zonder dat hierdoor de ventilatie in het gedrang komt, ook indien er geen warmtevraag is.

Eenvoudig samengevat is Verventa een ventilatiesysteem met warmteterugwinning uitgebreid met een luchtverwarming waarmee men kan verwarmen of koelen.
Verventa luchtgroep
Ventilatie met Verwarmen en koeling in één systeem
Verventa principe

Hoe werkt het ?

Via een intelligent systeem in de aanvoerkanalen van de ventilatie kan u de aanvoer van verse lucht - voor ventilatie - en verwarmde lucht - voor verwarming - per kamer regelen.

Met dit gepatenteerde mengsysteem kan u bovendien de verwarming uitzetten, zonder dat dit de ventilatie beïnvloedt.

Heeft de winterzon uw huis te veel opgewarmd? Geen probleem, uw thermostaat zet uw verwarming gewoon af. Toch opnieuw iets frisser? De verwarming schiet weer in gang en u heeft het onmiddellijk lekker warm.

Bovendien kunt u met Verventa de temperatuur van elke kamer apart instellen vanop uw smartphone of tablet.

Hoe u verwarmt, dat kiest u zelf. Een gasketel, een warmtepomp, stookolie; alles kan.

Indien u een warmtepomp toepast, kunt u met uw Verventasysteem ook koelen. Door de ventilatiekanalen wordt er dan koude lucht verspreid.

Het is dus perfect mogelijk om bv. de ouderslaapkamer te ventileren maar niet te verwarmen, en de kinderkamer te ventileren én te verwarmen. Het systeem combineert daartoe verschillende componenten om tot een totaaloplossing voor het binnenklimaat van de moderne en uiterst goed geïsoleerde woning te komen. Het systeem bestaat uit een ventilatiesysteem, een luchtbehandelingskast, een gepatenteerd mengsysteem voorzien van regelkleppen, luchtkanalen, een akoestisch dempend terugnamekanaal, thermostaten en een warmtebron.

Mixeenheid van Verventa voor de verdeling van ventilatie, verwarming en koeling
mixeenheid
Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be