Redenen om te kiezen voor een warmtepomp

Een warmtepomp wordt, net zoals een ketel op stookolie of aardgas, gebruikt om gebouwen te verwarmen. Het verschil is dat een warmtepomp dit gaat doen aan de hand van natuurlijke energiebronnen zoals lucht, water en grond. Maar waarom zou u nu juist kiezen voor een warmtepomp? Air Service Center zet enkele belangrijke redenen op een rijtje.

 

Een warmtepomp gebruikt onuitputtelijke, natuurlijke energie

Fossiele brandstoffen zijn doorheen de jaren ontstaan uit de resten van dierlijk en plantaardig leven. Hoewel deze brandstoffen veel tijd nodig hebben om tot stand te komen, worden ze nu in sneltempo ontgonnen. Dit betekent dat fossiele brandstoffen steeds schaarser worden en ook kunnen opraken; dit in tegenstelling tot de onuitputtelijke, natuurlijke energiebronnen die een warmtepomp gebruikt.

 

Een warmtepomp is vriendelijk voor het milieu

Natuurlijke energiebronnen zijn niet alleen onuitputtelijk: ze zijn ook veel milieuvriendelijker. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt er immers CO2 vrij, wat erg schadelijk is voor de natuur. Ook bij de ontginning van deze brandstoffen wordt het milieu ernstig vervuild. Kiest u voor een warmtepomp, dan kiest u voor een sterk verlaagde CO2-uitstoot. Wanneer u de warmtepomp laat werken op groene stroom, dan veroorzaakt deze zelfs helemaal geen CO2-uitstoot.

 

Het lage verbruik van een warmtepomp

Indien een warmtepomp goed ontworpen en goed gedimensioneerd is, verbruikt ze veel minder energie dan bijvoorbeeld een verwarmingsketel op stookolie. Dit heeft een positief effect op het milieu, en met de hoge energieprijzen van vandaag zal u dit ook merken aan uw energiefactuur. Een deskundige plaatsing is natuurlijk wel een must, iets waarvoor u aan het juiste adres bent bij Air Service Center.

 

Een warmtepomp vraagt slechts weinig onderhoud

In verhouding met traditionele verwarmingssystemen vraagt een warmtepomp weinig onderhoud. Het is dus een onderhoudsvriendelijk systeem, maar volledig onderhoudsvrij is een warmtepomp natuurlijk niet. Een regelmatig onderhoud is nog steeds nodig om een goede werking te garanderen. Toch zal dit onderhoud veel minder intensief zijn dan bij bijvoorbeeld een gas- of mazoutketel, die via verbranding energie opwekt. Deze verbranding is de reden voor het intensievere onderhoud.

 

Nog meer weten over de warmtepomp?

Dit zijn nog maar enkele redenen om te kiezen voor een warmtepomp. Wenst u meer informatie over dit systeem, vraag dan gerust raad aan Air Service Center via asc@AirService.be of op het nummer 016/550.540. Wist u bijvoorbeeld dat u ook kan kiezen voor een hybride systeem dat een warmtepomp optimaal combineert met een condensatieketel? U ontdekt er meer over op de pagina “Luchtverwarming via een hybride systeem” of via Air Service Center!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be