Free Cooling

Hoewel hittegolven niet vaak voorkomen in België, is de temperatuur binnenshuis soms toch té hoog om nog aangenaam te zijn. In zulke situaties is het aangewezen om een airconditioner te gebruiken. Een gewone airco houdt echter geen rekening met de buitentemperatuur. Hij zal altijd opstarten wanneer binnen een bepaalde temperatuur wordt overschreden, ongeacht of het buiten kouder is of niet. Gelukkig bestaat er free cooling van Air Service Center. Free cooling is een ecologische, kostenbesparende en bovendien gezonde manier om uw woning of werkruimte af te koelen. Hoe het free cooling principe werkt, dat leest u hier!

 

De werking van free cooling

In tegenstelling tot airconditioners maakt free cooling gebruik van de buitenlucht om de binnentemperatuur te kunnen verlagen. Free cooling houdt in dat u een groot aanzuigkanaal voor buitenlucht gaat plaatsen, met een gemotoriseerde kanaalklep en een regelaar. Die regelaar gaat na of een ruimte afgekoeld kan worden met koudere buitenlucht. Is dat het geval? Dan gaat de kanaalklep open en wordt er zoveel mogelijk frisse buitenlucht aangezogen. Op die manier zal uw woning op een energiezuinige manier afkoelen. En is het buiten niet of niet meer koud? Dan wordt de kanaalklep automatisch gesloten. In tegenstelling tot airconditioners zorgt het free cooling principe dus eigenlijk voor een gratis temperatuursverlaging. Het free coolingsysteem is bovendien altijd uitgerust met een luchtfilter die de buitenlucht filtert vooraleer deze binnen te brengen. Ook kan u free cooling uitbreiden met een airco of verwarmingsmodule.

 

Free cooling is een slimme en gezonde keuze

Free cooling biedt een sterk verbeterde binnenluchtkwaliteit in tegenstelling tot een gewone airconditioner, omdat er bij free cooling verse lucht wordt aangevoerd. Die verbeterde binnenluchtkwaliteit zal de gezondheid van uw gezin, personeel of klanten ten goede komen. Bovendien zal u dankzij free cooling aanzienlijk minder energie verbruiken, met als gevolg lagere energierekeningen dan bij een airco. Wilt u uw airconditioner inruilen voor free cooling? Dan bent u bij Air Service Center aan het juiste adres. Dankzij onze uitstekende service en jarenlange ervaring hoeft u namelijk geen seconde langer te twijfelen om met ons in zee te gaan!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be