Ventilatie in het algemeen

Goede ventilatie is onontbeerlijk in een woning. Door te ventileren blijft er namelijk steeds zuurstof circuleren in uw woning en worden vocht en schadelijke stoffen afgevoerd. Sinds de EPB-wetgeving is het zelfs bij wet verplicht om uw woning goed te ventileren, en zijn er een aantal ventilatienormen waaraan u zich dient te houden. Om goed te ventileren volstaat het immers niet om enkel uw ramen en deuren open te zetten. Goede ventilatie van uw woning is enkel te bereiken met een deftig ventilatiesysteem, dat bijvoorbeeld geïntegreerd wordt in de luchtverwarming van Air Service Center.

Wat is ventilatie?

De ventilatie van uw woning is dus zeer belangrijk. Ventilatie is de constante toevoer, doorvoer en afvoer van lucht. Hoe kunt u goed ventileren? Via een ventilatiesysteem. Ventileren via dergelijk ventilatiesysteem betekent dat er een toevoer is van verse buitenlucht in de droge ruimtes (zoals onder andere de woonkamer), dat die lucht door de doorstroomruimtes (zoals de hal) wordt gevoerd, en dat vuile, vochtige en reukhoudende lucht via de natte ruimtes vervolgens weer naar buiten wordt afgevoerd.

 

Soorten ventilatiesystemen in een notendop

Er bestaan verschillende ventilatiesystemen om uw woning te ventileren. Zo kunt u kiezen tussen natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie, oftewel een ventilatiesysteem type A, B of C, komt de buitenlucht ongefilterd en onverwarmd uw woning binnen. Bij mechanische ventilatie, oftewel een ventilatiesysteem type D, worden schadelijke stoffen dankzij het ventilatiesysteem naar buiten afgevoerd en wordt er ter vervanging van deze lucht verse buitenlucht gefilterd binnengevoerd. Wilt u dus binnenlucht die vrij is van pollen, bacteriën en huisstofmijt, dan is een mechanisch ventilatiesysteem de beste optie voor u. U kunt bij Air Service Center ook kiezen voor ventilatie met warmteterugwinning, namelijk een ventilatiesysteem type D+.

De ventilatie van uw woning is dus zeer belangrijk. Ventilatie is de constante toevoer, doorvoer en afvoer van lucht.

Plaatsing van een ventilatiesysteem van Air Service Center

Wanneer u kiest voor luchtverwarming met een geïntegreerd ventilatiesysteem hoeft u geen extra, zichtbare toestellen te plaatsen in uw woning. De ventilatiekanalen behoren namelijk tot hetzelfde leidingsysteem als de kanalen van de luchtverwarming. Die ventilatiekanalen kunnen makkelijk weggewerkt worden tegen het plafond in de kelder of kruipkelder, in volle grond of in de chape. Op die manier zijn enkel esthetische ventilatieroosters zichtbaar in de vloer of wanden. Deze ventilatieroosters kunt u bestellen in allerlei soorten en maten zodat u steeds het geschikte ontwerp voor uw huis zal vinden. Bovendien kunt u ook bij Air Service Center terecht voor een ventilatieberekening van uw woning, om zo het perfecte ventilatiesysteem te vinden om uw woning te ventileren.

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be