Luchtverwarming algemeen

Dankzij luchtverwarming van Air Service Center kunt u op een gebruiksvriendelijke manier uw woning verwarmen. Bovendien is het mogelijk om luchtverwarming met allerlei andere opties uit te breiden zoals een mechanisch ventilatiesysteem D+ of een airconditioning. Dankzij luchtverwarming kunt u alles laten samenvoegen in één enkel systeem, dat bovendien op een subtiele manier in uw woning geïntegreerd wordt. Air Service Center helpt u met plezier om het ideale luchtverwarmingssysteem voor uw woning te vinden!

Hoe werkt luchtverwarming?

Een luchtverwarmingssysteem is gebaseerd op een constante luchtcirculatie doorheen uw woning, waarbij de circulerende lucht regelmatig door een luchtverwarmingsketel gaat. De lucht wordt door een stelsel van luchtkanalen verdeeld en komt via roosters in de verschillende ruimtes terecht. De luchtkanalen worden weggewerkt in de (kruip)kelder, chape of in volle grond. Voor een optimale werking is regelmatig onderhoud van de luchtverwarming heel belangrijk. Zo moet de luchtfilter regelmatig gereinigd of vervangen worden om een optimaal resultaat te blijven garanderen. Laat u door het onderhoud van de luchtfilter echter niet ontmoedigen. Alle stof en vuil dat door de luchtfilter uit de lucht wordt gehaald, zou zonder luchtfilter namelijk vrij rondzeven in uw woning en op uw meubels terechtkomen. U kunt het vervangen van de filter dus een beetje vergelijken met afstoffen. Aan u de keuze wat u het liefste doet... Ook voor het jaarlijks onderhoud kunt u uiteraard bij Air Service Center terecht.

 

De eindeloze mogelijkheden van luchtverwarming

De kanalen van luchtverwarming kunnen zowel voor verwarming als voor een mechanisch ventilatiesysteem D+ gebruikt worden. Bovendien kunt u bij het ontwerp of achteraf de luchtverwarming uitbouwen tot een volledige airconditioning of alsnog aanvullen met een warmtepomp met hoge COP.

Een luchtverwarmingssysteem is gebaseerd op een constante luchtcirculatie doorheen uw woning, waarbij de circulerende lucht regelmatig door een luchtverwarmingsketel gaat.
Ook hier het voordeel dat u de bestaande luchtkanalen en toevoerroosters kunt gebruiken, zodat u weinig hoeft te veranderen aan de oorspronkelijke luchtverwarmingsinstallatie. Daarnaast creëert u via luchtverwarming niet enkel lucht die warmte afgeeft. Luchtverwarming zorgt er tegelijkertijd voor dat de lucht gefilterd wordt zodat deze vrij is van vuil, stof en bacteriën. Voor extra filtering kunt u kiezen om een elektrostatische filter te laten installeren in uw luchtverwarming; deze filtert de lucht tot 99%. Uitbreiding met free cooling of een luchtbevochtiger behoren eveneens tot de opties!
Om meer te weten te komen over luchtverwarming en al zijn mogelijkheden, of voor bijvoorbeeld de prijzen van onze luchtverwarming, kunt u steeds contact opnemen met Air Service Center.

Luchtverwarming van Air Service Center

Omdat luchtverwarming mits een kleine aanpassing uitgebreid kan worden met tal van mogelijkheden zoals airconditioning, een mechanisch ventilatiesysteem of luchtbevochtiging, heeft u maar één installatie nodig die dit alles voor u regelt. Op die manier spaart u niet enkel geld uit maar ook energie. Twee vliegen in één klap dus! Om meer te weten te komen over luchtverwarming en al zijn mogelijkheden, of voor bijvoorbeeld de prijzen van onze luchtverwarming, kunt u steeds contact opnemen met Air Service Center. Wij helpen u graag verder bij al uw vragen!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be