Warmtepompen

Omdat er steeds strengere normen komen inzake CO2-uitstoot zijn warmtepompen een uitstekend alternatief voor woningverwarming op stookolie of aardgas. Een warmtepomp gaat namelijk warmte onttrekken aan natuurlijke elementen zoals lucht, water en grond. Vooral bij nieuwbouw kan een warmtepomp makkelijk worden geïnstalleerd, maar ook bij bestaande woningen is de integratie van een warmtepomp meestal perfect mogelijk. Wilt u graag verwarming met een warmtepomp in uw woning? Dan bent u bij Air Service Center aan het juiste adres!

 

Werking van een warmtepomp

Er zijn verschillende soorten waterpompen. Zo kunt u kiezen voor een water warmtepomp die warmte haalt uit water, een lucht warmtepomp die warmte onttrekt aan de buitenlucht, of een geothermische warmtepomp die warmte uit de bodem haalt. Om te weten wat de specifieke kenmerken zijn van elke warmtepomp kunt u altijd bij Air Service Center terecht.

 

Een warmtepomp als aanvulling op uw bestaande luchtverwarming

De kanalen van luchtverwarming kunnen zowel voor verwarming als voor een mechanisch ventilatiesysteem D+ gebruikt worden. Bovendien kunt u bij het ontwerp of achteraf de luchtverwarming uitbouwen tot een volledige airconditioning of alsnog aanvullen met een warmtepomp met zeer hoge COP. Ook hier het voordeel dat u de bestaande luchtkanalen en toevoerroosters kunt gebruiken, zodat u weinig hoeft te veranderen aan de oorspronkelijke luchtverwarmingsinstallatie. Daarnaast creëert u via luchtverwarming niet enkel lucht die warmte afgeeft. Luchtverwarming zorgt er tegelijkertijd voor dat de lucht gefilterd wordt zodat deze vrij is van vuil, stof en bacteriën. Voor extra filtering kunt u kiezen om een elektrostatische filter te laten installeren in uw luchtverwarming; deze filtert de lucht tot 99%. Uitbreiding met free cooling of een luchtbevochtiger behoren eveneens tot de opties!

 

Verbruik van een warmtepomp

Het verbruik van een warmtepomp hangt, samen met het rendement en dus ook de terugverdientijd, voor een groot deel af van het type warmtepomp. Hoe dan ook zal een warmtepomp steeds energiebesparender zijn dan verwarming op stookolie of aardgas. Omdat warmtepompen namelijk warmte verplaatsen in plaats van deze zelf te produceren, leveren ze tot meer dan vier keer de energie die ze verbruiken. Wilt u graag meer weten over de verschillende types en hun verbruik, neem dan zeker contact op met Air Service Center!

 

Air Service Center: de geknipte installateur voor uw warmtepomp

Onze jarenlange ervaring en professionele aanpak zorgen ervoor dat we samen met u de perfecte installatie voor uw woning kunnen vinden. Bovendien werken onze installaties geruisloos en houden we ook rekening met het uitzicht ervan. Wilt u graag vrijblijvend een offerte laten opmaken, of gewoon informeren naar bijvoorbeeld de prijs van een warmtepomp? Dan bent u steeds welkom bij Air Service Center!

Maak een vrijblijvende afspraak:
+32 (0)16 550 540 info@AirService.be